LexDomus - avocati din Iasi specializati in divort, partaj, pensie alimentara, program vizita
„Vreau sa divortez” si mai ales „vreau sa divortez rapid” sunt cuvintele pe care le aude cel mai des un avocat specializat in divorturi. Rolul unui avocat in cazul divortului este acela de consiliere si mai ales de reprezentare a intereselor clientului.
„Vreau să divorțez" este decizia pe care o luați după ce ați realizat că relația dumneavoastră este compromisă și, în ciuda tuturor eforturilor depuse de a vă salva căsnicia, nu se mai întrevede o altă soluție. Cu toate acestea, nu sunteți singurii care se confruntă cu această problemă, care poate fi rezolvată mult mai ușor cu ajutorul asistenței juridice oferite de avocații societății noastre.
Procedurile pe care le aveti la dispozitie in cazul unui divort sunt variate, astfel putand alege calea unui divort simplu, pe cale notariala. In aceasta situatie, soții se prezinta in fata notarului public cu certificatul de casatorie, certificatele de nastere ale copiilor minori si cu buletinele. Dupa inregistrarea cererii, se acordă soților un termen de minim 30 de zile, numit si termen de reflecție, perioada in care sotii se pot razgandi, dar totodata, in situatia in care exista copii minori se întocmește si raportul de ancheta psihosociala de către autoritatea tutelara.
Aceasta procedura presupune existenta unui acord intre parti, atat in ceea ce priveste divortul, cat si acceptarea exercitarii autoritatii parintesti in comun. In cazul unui divort la notar puteti fi reprezentat si consiliat de un avocat.
In cazul divortului simplu cei doi soti trebuie sa fie prezenti in fata notarului in momentul in care se ia act de vointa acestora.
Ca avocati in cazul unui divort ne putem prezenta in baza unei procuri in fata notarului, pentru depunerea cererii, insa acordul de vointa nu poate fi dat decat de dumneavoastra, in mod direct.
In situatia in care sotii nu se inteleg cu privire la divort, neacceptand o varianta ca cea de mai sus, singura posibilitate este depunerea unei actiuni in instanta. Depunerea unei actiuni de divort se poate face de catre un avocat. Fiecare amanunt – desfacerea casatoriei din culpa comuna sau exclusiva, stabilirea domiciliului minorilor, numele pe care il vor purta sotii ulterior, sunt discutate cu mare atentie, revenirea asupra elementelor de mai sus nefiind imposibila, insa putand duce la acordarea unor termene si amanarea cauzei. Noi, ca avocati in cazul divortului, stim ca va doriti un divort rapid, astfel incat nu dorim amanarea procedurilor.
Programul de vizită, locuința minorilor, pensia alimentară, urmeaza sa fie stabilite prin hotărâre judecătorească, fiind necesară respectarea principiului interesului superior al minorilor.
Ca avocati, va putem consilia in cazul partajul judiciar, care este o acțiune firească și intervine după finalizarea divorțului.
De cele mai multe ori, soții nu aleg un regim matrimonial la începutul sau pe durata căsătoriei, fiind aplicabil regimul comunității legale de bunuri. Există anumite criterii, reguli, care sunt folosite pentru realizarea partajului între foștii soți. Rolul unui avocat in caz de divort si partaj este foarte important.
Dumneavoastra, impreuna cu noi, ca si avocati in cazul divortului vom inventaria impreuna toate bunurile, si acolo unde valorile sunt greu de apreciat, vom apela la expertii consultanti cu care colaboram, urmand sa stabilim in mod corect valoarea bunurilor pe care urmeaza sa le partajati. Taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea bunurilor, insa pentru fiecare etapa vom cauta cele maibune solutii juridice. Rolul nostru ca avocati in cadrul unui divort este sa cautam cele mai bune solutii pentru clientii nostri. Este importantă valorificarea tuturor elementelor pentru stabilirea unor cote părți corecte, și implicit a bunurilor ce revin fiecăruia dintre foștii soți.
O situatie speciala este reprezentata de partajul părților sociale detinute separat sau impreuna de soti. Primul pas pe care il vom face ca si avocati ce va reprezinta interesele consta in stabilirea datei aportului adus de dumneavoastra la dobandirea părților sociale. In situația în care aportul a fost adus înainte de căsătorie, partile sociale au un caracter de bun propriu, adica nu pot fi supuse partajului.
In situația în care în cadrul unei societati, ambii soți sunt asociați, regulile privind partajul sunt simplu de aplicat, insa exista si cateva exceptii. Tocmai aceste exceptii sunt cele pentru care trebuie sa solicitati consilierea unui avocat cu experienta.
Situatia delicata apare atunci cand în timpul căsătoriei doar unul dintre soți devine asociat și dobândește părți sociale în cadrul unei societăți.
O asemenea situatie complica partajul, regula fiind cea prevazuta de dispozitiile articolului 339 Cod civil, care stabileste ca bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune dobândite în devălmășie.
Aparent, partajul este o operatiune matematica, insa in situatia descrisa mai sus intervin si alte elemente, care necesita o interpretare juridica. In situatia în care sumele de bani varsate in contul de capital social provin din surse proprii ale unuia dintre soți, atunci si partile sociale vor avea natura juridică de bunuri proprii.
Textul de lege care stabileste modalitatea in care sunt privite partile sociale, este articolul 349 din Codul Civil. Potrivit acestui text, calitatea de asociat este recunoscuta sotului care a aportat bunul comun, dar părțile sociale sau acțiunile sunt bunuri comune. Soțul asociat exercită singur drepturile ce decurg din această calitate și poate realiza singur transferul părților sociale ori, după caz, al acțiunilor deținute.
Este evident ca in aceasta situatie partile sociale se pot partaja, cotele ce se cuvin fiecarui sot urmand a fi stabilite prin întelegerea acestora, sau prin probatorii, in fata instantei.
O altă problemă care apare este cea a datoriilor contractate în timpul căsătoriei.
Este esențial să apelați la un avocat, în vederea obținerii unor rezultate bune, corespunzătoare muncii depuse și veniturilor realizate pe durata căsătoriei, iar echipa noastră de avocați vă poate asista și reprezenta în procesul de partaj.
Afla ce optiuni exista
Aspecte legale
Societatea noastra de avocati ofera expertiza în cauze care au ca obiect:
- divorțul
- partajul între soți
- încredințarea (custodia) copilului
- programul de vizită
- pensia de întreținere (alimentară), dar și în acțiuni privind stabilirea filiației
- tăgada paternității(vizând stabilirea părinților biologici ai copilului)
- procedura adopției - Legea 273/2004 privind procedura adopţiei
Avocatii nostri acordă asistență juridică și reprezentare în dosare de divorț / partaj / custodie / pensie alimentara atunci când părțile se afla în Romȃnia sau au reședință în străinătate, chiar și atunci când instanța competentă nu este Judecătoria Iași.
Serviciile juridice prestate de avocatii nostri au ca scop asigurarea unui divorț rapid, cu stabilirea situației minorilor, dacă este cazul, pentru ca trauma suferită de cei implicați să fie cat mai mică.
Noi, in calitate de avocati, vă putem consilia și ajuta să găsiți cea mai bună soluție, indiferent dacă vă aflați în România sau în străinătate, dacă aveți copii minori, dacă doriți păstrarea numelui sau orice altă situație juridică asupra căreia nu vă puteți înțelege.
completează formularul de mai jos și te vom contacta noi pentru a-ți răspunde la întrebări și pentru stabilirea unei întâlniri!
programează-te aici
PROGRAM |
Suntem disponibili 24/24h pentru probleme urgente ce nu suportă amânare. |
INFORMAȚII CONTACT |
Telefon: |
0744437982 - Toni Baltag |
0755726352 - Siana Stefancu |
Email: |
office@lexdomus.ro |
Copyright LexDomus 2023