sigla Lex Domus

Experienta avocatilor Lex Domus in drept penal

Importanta asistentei juridice in procesul penal

     Ar trebui sa vorbesc cu un avocat daca sunt acuzat de savarsirea unei infractiuni? Dar daca sunt victima unei infractiuni? Da. Daca ati fost acuzat de savarsirea unei infractiuni, ar trebui sa vorbiti cu un avocat care va poate ajuta sa intelegeti si sa va protejati drepturile, pentru ca in final sa va faca o aparare calificata. Un avocat poate explica, de asemenea, orice consecinte imediate sau viitoare ale deciziilor pe care le luati, cum ar fi o declaratie cu privire la faptele pentru care se fac cercetari.

     Consecintele pentru cei acuzati sau condamnati pentru o infractiune pot schimba viata pentru totdeauna. Si aceste consecinte se extind dincolo de arestare, proces, incarcerare si supraveghere. Un cazier judiciar poate afecta oportunitatile de angajare si educatie, relatiile de familie si stabilitatea.

     Este recomandat sa vorbiti cu un avocat si atunci cand sunteti victima unei infractiuni. Unele infractiuni sunt cercetate doar ca urmare a depunerii unei plangeri la parchet sau la politie de catre persoana vatamata, intr-un termen limitat. Avocatul poate formula plangerea penala, solicitand pentru dumneavoastra si despagubiri in cazul in care ati suferit un prejudiciu moral sau material ca urmare a savarsirii infractiunii.

     Avocatul va poate reprezenta in orice faza a procesului penal, va informeaza in legatura cu stadiul dosarului, poate formula cereri in numele dumneavoastra si poate participa la orice act de urmarire penala care este efectuat in cauza, astfel incat cei vinovati sa fie trasi la raspundere penala, iar prejudiciul ce v-a fost creat sa fie reparat, fiind evitata tergiversarea procesului penal.

Cum te pot ajuta avocatii Lex Domus

Avocatii Lex Domus

     Activitatea societatii noastre vizeaza asistenta juridica si reprezentarea pe tot parcursul procesului penal, servicii pe care avocatii Lex Domus le realizeaza cu profesionalism si pe baza unei vaste experiente, depunand toate diligentele pentru ca interesele si drepturile clientilor sa fie cu adevarat sprijinite si promovate.

     Asistarea si reprezentarea clientilor se realizeaza atat in fata politiei si parchetului (inclusiv structuri specializate precum D.I.I.C.O.T., D.N.A.), cat si in fata instantelor judecatoresti, in toate fazele procesului penal: urmarire penala, camera preliminara, judecata in fond si in caile de atac.

     Serviciile juridice cuprind si proceduri penale: redactarea si sustinerea cererilor de revocare, modificare sau inlocuire a masurilor preventive - retinere, control judiciar, arest preventiv, arest la domiciliu, cereri de liberare conditionata, contestatii la executare, contestatii impotriva masurilor asiguratorii, reabilitare.

Avocatii Lex Domus au experienta in apararea clientilor acuzati de diferite fapte penale

Trafic de droguri
Chiar daca in majoritatea tarilor din Europa consumul de droguri recreationale - canabisul - a fost dezincriminat, in Romania legea pedepseste chiar si posesia.
Afla mai multe

Infractiuni economice
Frauda fiscala a ajuns un fenomen, care afecteaza atat mediul de afaceri, cat si bugetul de stat, constituind o forma a criminalitatii greu de gestionat.

Infractiuni vamale
Fenomenul contrabandei este considerat o amenintare la adresa securitatii nationale, cea mai frecventa marfa de contrabanda in Romania constituind-o tigarile, pedepsele prevazute de Codul vamal fiind destul de severe.

Infractiuni contra patrimoniului
Reglementarea infractiunilor contra patrimoniului are ca scop protejarea dreptului de proprietate al persoanelor.

Infractiuni sexuale
Incalcarea dreptului unei persoane de a dispune liber de corpul sau in legatura cu viata sexuala constituie infractiune.

Infractiuni contra libertatii persoanei
Libertatea fizica si libertatea psihica reprezinta drepturi constitutionale, a caror atingere este sanctionata de normele penale.

Infractiuni de coruptie si de serviciu
Fenomenul coruptiei dateaza din cele mai vechi timpuri, asociat cu abuzul de putere, infractiunile fiind reglementate de Codul penal si Legea nr. 78/2000.

Infractiuni contra persoanei
Dreptul la viata, la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt considerate valori fundamentale, ce necesita o protectie speciala prin normele de drept penal.

Infractiuni rutiere
Siguranta circulatiei rutiere reprezinta o prioritate in legislatiile tuturor statelor, cu atat mai mult cu cat accidentele auto au capatat o amploare deosebita in Romania in ultimii ani.

Infractiuni de fals
Incriminarea faptelor de fals vizeaza protejarea increderii publice, a circuitului civil, a mediului de afaceri.

Infractiuni informatice
Avand in vedere atat accesul facil la internet, cat si dezvoltarea tehnologica, orice persoana poate sa cada victima a infractorilor cibernetici.
Afla mai multe

Infractiuni contra ordinii si linistii publice
Legiuitorul a avut in vedere asigurarea unui climat social de convietuire civilizata in viata cotidiana, bazata pe respect reciproc intre cetateni.

Organele de cercetare penala pot face verificari cu privire la savarsirea unor infractiuni. Daca ati primit o citatie la politie, nu este obligatoriu sa aveti un dosar penal. Cu toate acestea, prin inmanarea unei citatii, sunteti obligat sa va prezentati, putand sa fiti asistat de un avocat. Avocatul poate atrage atentia asupra erorilor de procedura sau a altor situatii care va pot ajuta, in anumite situatii putand sa va sustina dreptul de a nu da nicio declaratie, aceasta fiind de obicei o strategie buna, declaratiile facute in graba, sub imperiul unei emotii, putand sa nu va fie favorabile.
Un mandat de perchezitie este un document semnat de un judecator care permite organelor de cercetare penala - politiei, sa efectueze o perchezitie intr-un anumit loc pentru descoperirea unor probe. Politia va trebui sa va prezinte o autorizatie emisa de judecator, in care sunt precizate obiectul perchezitiei, locurile in care au voie sa caute si ce obiecte pot fi ridicate pentru cercetare. Daca politia efectueaza o perchezitie fara un mandat, se presupune ca aceasta este nelegala, cu exceptia cazului in care politia poate demonstra ca a existat o situatie exceptionala care a justificat perchezitia. Perchezitia nu se poate extinde dincolo de sfera de aplicare a mandatului, fie in ceea ce priveste locatiile perchezitionate, fie elementele pe care politia le cauta.
Un mandat de perchezitie este un document semnat de un judecator care permite organelor de cercetare penala - politiei, sa efectueze o perchezitie intr-un anumit loc pentru descoperirea unor probe. Politia va trebui sa va prezinte o autorizatie emisa de judecator, in care sunt precizate obiectul perchezitiei, locurile in care au voie sa caute si ce obiecte pot fi ridicate pentru cercetare. Daca politia efectueaza o perchezitie fara un mandat, se presupune ca aceasta este nelegala, cu exceptia cazului in care politia poate demonstra ca a existat o situatie exceptionala care a justificat perchezitia. Perchezitia nu se poate extinde dincolo de sfera de aplicare a mandatului, fie in ceea ce priveste locatiile perchezitionate, fie elementele pe care politia le cauta.
Orice ocupant al unui apartament poate sa-si dea consimtamantul pentru perchezitia oricaror zone asupra carora are un drept de folosinta. Daca mai multe persoane locuiesc impreuna, oricare dintre acestea poate sa-si dea consimtamantul pentru o perchezitie a propriilor zone si a zonelor comune ale unui imobil, fara a-si putea da acordul pentru perchezitionarea unor parti din imobil aflate in folosinta altor persoane. In general, un proprietar nu-si poate da consimtamantul pentru perchezitia unui apartament inchiriat care este ocupat in mod valabil de un chirias. Daca apare o urgenta, politia are dreptul de a intra, iar proprietarul poate ajuta.

Ai o problemă și dorești o consultație?

completează formularul de mai jos și te vom contacta noi pentru a-ți răspunde la întrebări și pentru stabilirea unei întâlniri!

programează-te aici

repede, sigur, confidențial
nume:
telefon:
email:
PROGRAM
Suntem disponibili 24/24h pentru probleme urgente ce nu suportă amânare.
INFORMAȚII CONTACT
Telefon:
0744437982 - Toni Baltag
0755726352 - Siana Stefancu
Email:
office@lexdomus.ro
LOCALIZARE
Iași - Str. Tătărași nr. 65
localizare Lex Domus

Copyright LexDomus 2023



suna la Lex Domus
Contact Lex Domus
Consent Preferences